Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2018 00:34 - Следи. Без време.
Автор: teodorast14 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В живота на всеки човек, попадат хора, оставящи следи, понякога измиващи се за ден, понякога оставащи за цял живот.

Всеки има свое разбиране за любовта. А отвъд всяко разбиране трябва да знаем, че  тя съществува под всякакви форми. Нужно е  да спрем да я търсим толкова упорито. Тя е там зад ъгъла, скрита в обаждането на скъп приятел, в аромата на прясно сготвеното ястие, очакващо те, когато се прибереш у дома, в игриво мятащата се опашчица, която те посреща след работа, в красивото цвете, откъснато от градинката пред блока или топлата прегръдка, която е трудно да пуснеш.

Помахва ни с ръка дори от миналото, в ясен спомен, сън, сълза или усмивка..

Любовта е навсякъде около нас, стига ние да сме способни да я видим. Също като щастието. Появява се, когато сме готови да я приемем, а когато я пръскаме наоколо от цялото си сърце, тя ще се върне обратно при нас.

Някои хора вярват, че в живота на всеки има една истинска любов. Може и да е така. Срещаш един човек, който обичаш от цялото си сърце и после не можеш повече да обичаш друг толкова силно. В някои случаи щастието съпътства тази любов и тя няма край, а в други любовта остава сама и тя не е достатъчна. И тогава думите "завинаги", "вечно" и "обичам" остават напразно изречени. Сърцата изстиват. Времето лекува. Умът забравя. И всичко е по старому.

Понякога, сърцата продължават да горят. Някои страдат. Други съумяват да са щастливи, каквото и да им се случва, просто сами със себе си, независимо от всичко около тях. Но някъде там, където и времето не може да достигне, в дълбините на душата, остават следи. Спомени, които топлят сърцето.

Когато две сърца са туптели заедно, независимо дали в миналото, бъдещето или настоящето, те остават свързани. Няма граници, които да могат да изтрият това. Време, пречки, различия остават само думи, които не могат да спрат това туптене.
 
А там насред нищото остава една следа, при чиито спомен се стопляш и ти дава сили да продължиш, защото знаеш, че си бил там и че винаги ще бъдеш.

А други вярват, че сърцата преливат от любов, която да даряват. Те живеят, за да обичат, за да носят щастие на тези които обичат или просто на тези, които се нуждаят. И така, и те са щастливи, така и те са обичани.


И това са тези - различните, за които винаги е важно. Ако сърцето им е туптяло  то тупти и сега, и завинаги. И те го усещат в нежния бриз, в морските вълни, самотната улица или блъскащата се тълпа. 

Различните, за които няма приятел от детството, няма първа любов, няма фалшива усмивка, престорен жест в името на взаимен интерес.

Защото:

Приятел означава приятел завинаги.

Любов означава, че ще я чувстваш вечно.

Щастие означава да намериш приятел, да намериш любов и да обичаш без въпроси, независимо от всички обстоятелства, без време.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teodorast14
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15656
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930